gammalt är alltid fint

Hej! Idag har jag varit hemma för att bli helt frisk till helgen. Både farfar och farbror har varit här och hjälpt till att fixa lite grejer så det har varit fullt upp här hemma, vi har flyttat tv apparater och satt upp hyllor och fixat med datorer och lite allt möjligt. Jag hittade massa foton från förr förra sommaren som jag har tagit med en filmrullskamera som jag så gärna vill dela med mig här på bloggen men eftersom jag inte har någon skanner och fotorna inte finns på datorn så blir det lite svårt.. Älskar att fota med fotorullskameror något speciellt med det. Vi ska inföskaffa en skanner inom en snar framtid och då ska ni få ta del av de fotorna också.
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon ska Emma, Julia, Saga och jag först på middag inne i stan och sedan ska vi gå och se The wolf of wall street. Godnatt!

sjuk

Idag ligger jag hemma sjuk. Har extremt ont i halsen, känner mig febrig och mår allmänt dåligt. Har varit inne och duschat och bäddat om min säng, när jag är sjuk känner jag mig alltid jätte äcklig så duscha och byta lakan är typ alltid det första jag gör. Känner mig lite fräschare och nu ska jag öppna upp photoshop och redigera lite bilder så jag blir på lite bättre humör. Vill igentligen gå ut och fota men kännss lite dumt att göra så jag kanske blir ännu mer sjuk, så det får bli bild redigering idag. Kommer nog upp lite mer bilder som jag tog igår senare. Kram!

i answer to you

 

coming soon

Har precis varit ute höll på att frysa ihjäl men vad gör man inte för foton haha. Har tagit lite olika foton som jag nu ska redigera. Älskar att bara sitta framför photoshop och redigera bilder. Se hur man kan få fram känslan som man hade när man tog fotot. Snart kommer det alltså lite nya bilder upp på bloggen! 
 

självporträtt

 

söndag

Så var det söndag igen. Har varit en stressig helg med ganska mycket intryckt. Imorse var jag upp vid åtta för att vara på körskolan halv tio. Det var handledarkusen och det gick väl sådär, fick panikattack efter typ en halv timma vilket jag själv tyckte var jätteunderligt eftersom det var ett bra tag sedan jag hade en panikattack. men det löste sig sen i alla fall. Skämdes dock eftersom jag var tvungen att gå ut mitt i allt men sen tänkte jag att jaha vem fan bryr sig. Då får dem andra människorna där tänka vad dem vill och så kanske jag skäms lite nu men vad gör det om ett-två år när jag har mitt körkort! Det blir som det blir ibland men det finns alltid en lösning, man måste bara sluta skäms för saker man inte kan rå för. 
 
Resten av dagen ska jag ta det lugnt kanske gå ut på baksidan och fota lite. Skulle vilja foto lite olika ljus i mörker så kanske ska pröva det. Ska försöka städa lite också och sen gå och lägga mig relativt tidigt. Sen vecka den här veckan som kommer men ska upp tidigt imorgon för en läkartid, suck.. Hoppas bara att dem kan lista ut vad mitt illamående beror på nu.

latest from instagram

/Emma under öppna huset idag/Bild på pappa/Jag, väldigt fokuserad i skolan/
 /Syrran på arlanda/Emma och jag/En flummig bild från nyår/
 
Idag stod Emma och jag på öppna huset på skolan. Var riktigt roligt och innan det började bjöd skolan på frukost/lunch som var väldigt uppskattat, gratis mat är alltid lite extra gott haha. Sen får vi också en biobiljett som tack så Emma och jag tänkte gå på bio någon dag efter skolan och kolla på The wolf of wall street. På torsdag har vi bestämt oss för att ställa upp för öppet huset igen. Kul att prata med alla och berätta om skolan och allt. 
 
Imorgon ska jag iväg på övningskörskursen på förmiddagen, ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag inte försover mig. Sen är denna helg över och det är sen vecka som gäller. Nu ska jag laga middag till mamma och mig och sen lägga mig och kolla på film. Kramar!

summer

Även jag, som egentligen är en person som älskar vintern, börjar nu sakna sommaren. Vill få känna värmen och slippa ha stora jackor. Vill ha sena sommarnätter. Vill sitta på en balkong och prata med mina bästa vänner till solen går upp. Vill ligga på stranden varje dag. Vill åka utomlands. Vill gå på utekonserter och skrika ut texterna till sommarplågor. Vill ta en miljontalsfoton. Vill ta upptäcka nytt. Vill gå på sommarfester. Vill gå i tunna snygga linnen matchade med höga shorts. Vill köpa sommarens bikinisar. Vill äta vattenmelon i solen och slippa pressen från skolan. Jag vill ha sommar NU. 

24 januari 2014

 
Idag skulle det ha varit min pappas 50 årsdag, vilket gjorde denna fredag lite jobbigt. Så för att hedra denna dag lite extra satte jag på mig mitt "Fuck cancer" armband och mitt "Pappa" halsband. Efter skolan åkte jag, mamma och farfar upp till graven och satte nya blommer och nya ljus. 
 
Annars har denna fredag varit riktigt bra hittils. Skolan gick snabbt, slutade vid halv tolv och så blev det tacos till lunch. Nu är jag hemma och sitter i sängen och kollar på White collar. Ikväll ska jag iväg till Vivi för en myskväll med henne, Julia och Saga. Imorgon ska jag upp tidigt och åka iväg till skolan för att vara med på öppet hus, tycker det ska bli kul att få se och träffa alla nya som kommer börja nästa år men tror dock jag kommer ångra mig imorgon när jag måste kräla ur sängen på morgon haha.

tråk-dag

 
Idag har jag inte så mycket att tala om.. Jag lyckades somna när jag kom hem från skolan vid två och vaknade för en timma sedan vilket absolut inte var något bra då jag inte kommer kunna sova ikväll.. Får lösa sig på något sätt. 
 
Idag var det jobbigt att ta sig upp hur sängen vid sex men jag klarade och tog mig iväg till skolan. Dagen gick ganska snabbt och jag fick åka hem. Clara i klassen fyllde arton idag och vi sjöng lite fint för henne vilket var det enda spännade som hände idag faktiskt haha. Inte haft världens bästa dag som ni kanske märker men imorgon är det fredag så det blir nog bättre! 

bästa som finns

Nu tog precis PH slut och jag har bäddat ner mig i sängen. Känns som att ungefär 99% av min hemma tid spenderar jag i sängen haha. Men det finns inget bättre än att komma hem från skolan och bara kasta av sig alla obekväma kläder, sätta på sig pyjamas, slänga sig i sängen, kolla igenom hela mobilen, instagram, twitter, facebook, alla spel medans man sätta på den aktuella serien och äta allt man kan hitta i kylskåpet. Bästa som finns enligt mig, bara få ta det lugnt, göra allt i sin egen takt och inte känna någon stress överhuvudtaget. Jag har kollat på de flesta serierna som finns och just nu är det White collar som gäller (igen) eftersom att tredje säsongen kom ut på netflix idag. Jag är helt beroende av serier haha.
 
Men nu är det dags att sova eftersom jag går tidig vecka denna vecka vilket innebär att jag börjar åtta varje dag och slutar halv ett. Godnatt vi hörs imorgon.

tomt var det här

 
Hej! Här har det varit tomt i några dagar men nu är jag tillbaka. Varför bloggen har hamnat på sida beror på skolan, plugga, flytt av möbler och en hel del städning. Igår var vi alltså och vinkade av min syster vid Arlanda och nu borde hon strax landa i Australien. Det har därför varit lite stressig de senaste dagarna då jag har fått tagit över hennes möbler och massa annat. Hon ska alltså bosätta sig i Australien i ett år där hon ska jobba och ha the time of her life. 
 
Jag kom hem från skolan för en stund sedan och jag har precis duschat och sitter nu i min nya säng och ska precis börja fixa mig. Jag ska nämligen iväg och kolla på min väns dansuppvisning, Vivi pluggar dans på stockholms estetiska och idag är det uppvisning. Så om en och en halv timma ska jag dra iväg igen. Vi hörs när jag är hemma igen. Kram!
 
 

körkort

Måndag igen. Den här helgen gick extremt fort tyckte jag men nu är det sen vecka vilket gör det lite lättare då jag inte måste gå upp klockan sex. Idag kände jag i alla fall att det var dags att ta tag i livet så när jag kom hem satte jag mig och kollade efter tider för övningskörskursen så jag kan börja övningsköra och sen beställde jag blanketterna för körkortstillsånd och synintyg. Nu känner jag mig lite duktig haha. Har ju alltid gillat bilar och har haft två mopedbilar som jag älskade att köra runt i haha. Men nu är det dags för riktigt körkort och riktigt bil och jag kände att det var dags nu. Så om några veckor får jag börja övningsköra förhoppningsvis. 
 
Ikväll ska jag plugga lite för att ta tag i livet ännu mer. Imorgon ska jag upp lite tidigare och gå nere till banken eftersom jag av någon konstig anledning inte kommer inte på min internetbank så det måste jag fixa.

carro 18

 
Bilder från igår. Vart tyvärr bara mobil bilder.
 
Hade det jättemysigt igår med brudarna. Vi möttes i stan vid fem och köpte present till Carro det blev ett marc jacobs armband med en svart platta. Sedan käkade vi på TGI Friday's, var riktigt gott. Var så mätt att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Runt tio var jag hemma och det tog inte långt tid innan jag somnade. Har varit så trött den här veckan. Idag ska jag packa ihop mitt rum. Jag ska inte flytta som ni kanske tror nu utan jag ska bara få lite nya möbler då min syster flyttar till Australien den 21 januari och jag ska få ta hand om hennes dubbelsäng, tv, byråer och kläder hon inte ska ha med sig. Är nu nästan mer taggad än vad hon är haha. Så idag ska jag göra plats för allt det nya och sen under nästa vecka ska vi börja flytta över hennes möbler. Vi hörs senare!

lördag

Godmorgon! Igår var en upptagen dag. Kom hem från skolan och tog det lite lugnt innan det var dags att åka iväg igen. Min mormor fyllde år igår så mamma och jag begav oss till henne med blommor och choklad. Vi stannade där ganska länge sen tog vi oss hemåt och väl hemma somnade jag nästan med en gång.
 
Igår vart en lugn dag, idag däremot ska jag iväg in till stan och käka middag med några brudar från klassen för att fira Carro som fyllde 18 för några dagar sedan! Efter middagen får vi se vad som händer. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan fxa mig och vid fyra ska jag iväg. Vi hörs senare.

sons of anarchy

 
Har precis städat här hemma och ligger nu i sängen och kollar på Sons of anarchy. Denna vinter har blivit en riktig serie-tid. Jag skaffade netflix och sedan dess har jag väl kolla på alla serier dom har haha. Jag har kollat om på serier jag redan har sett och hittat nya. Senaste serierna är White collar, Suits och Sons of anarchy. Så nu behöver jag tips på några nya!

torsdag och nytt skal

Efter ännu en dag i skolan är jag nu hemma. Jag har tröttnat lite smått på mitt vanliga döskalle skal så idag bytte jag ut det mot ett påklistrat skal med amerikanska flaggan men vet inte riktigt vad jag tycker än så får väl se hur länge det kommer få sitta kvar. Nu tänkte jag faktiskt sätta mig ner och försöka skriva ihop ett vettigt personligt brev. Mitt CV är jag redan klar med så det är bara personliga brevet kvar sen ska jag gå ner till Coop och söka jobb. Jag tänkte börja där och sen får vi se vilka andra ställen jag ska söka på.
 
Här om dagen började jag räkna lite på vad allt jag vill göra i sommar kommer kosta och det var inte i närheten av dem små slantarna som jag har sparat och då insåg jag att nu måste jag tame fan ut och söka jobb! Sen ska jag försöka hinna med lite plugg också innan dagen tar slut. Ha det så bra! 

vart är snön

 
Jag är så ledsen på att det inte har kommit någon snö år.. Jag är en sådan person som älskar vinter och snö, missförstå mig inte jag älskar sommaren och värme precis lika mycket. Jag vill ha årstider. Jag vill ha snö på vintern och kyla och jag vill ha värme och sol på sommaren. Det är jag uppväxt med att bada hela somrarna och sen åka skidor på vintern. Men denna vinter har ju inte ens satt igång och är så tråkig att jag funderar på att ta en tripp till norrland där skymten av snö i alla fall finns.
 
Förra vintern tog jag och tjejerna i klassen våra skidor och drog upp till Åre i en vecka. Det bästa jag gjorde denna vinter. Hade så roligt och mysigt med mina fina tjejer. En av tjejerna har en lägenhet där uppe som vi fick bo i så vi tog nattåget upp och stannade där i en vecka. Dock lyckades ju jag att åka rakt in en av tjejerna första dagen och sträkte både nacke och ben så för mig blev det bara en dags skidåkning haha. Ganska misslyckat och lite tråkigt men v hade skitkul endå. Vi var där under redbull homerun och stod utanför timmerstugan och muttrade lite över att vi inte var 18 och fick komma in. Fan vad bra det var då. Kan snön bara komma nu TACK!

stora året

 
I år är det stora året då min årskull äntligen fyller arton. Krogen, körkort, myndig och allt vad som tillkommer. Just nu fyller mina vänner arton titt som tätt medan jag själv har tio månader kvar innan jag får friheten och allt som tillkommer. Det som jag längtar mest till är nog endå att få märka mig med en tatuering. Flera personer i min omkrets har redan fått dem där märkerna men själv har jag en mamma som inte är ett särskilt stort fan av tatueringar så själv får jag vänta tills mamma inte har något att säga till om. Dock gör det mig inte jättemycket då jag inte tycker man ska tatuera sig förtidigt och ångra sig utan vara riktigt säker på vad man sätter på sin kropp förevigt. 
 
Ett ankare, ett datum och ett håkan citat är de tatueringarna jag har planerat. Ankaret eftersom min pappa var sjöman, datumet ska vara pappas födelsedag och sedan något av håkans fina citat. Det kommer säkert att bli många fler så fort jag har satt dem på huden men det är i framtiden.

första skoldagen

Otroligt gammal bild
 
Hejsan! Nu har jag tagit mig hem från terminens första skoldag. Jag lyckades försova mig och komma en och en halv timma försent och dessutom slå i huvudet när jag skulle sätta mig på bussen imorse. Men annars var dagen bra och det var härligt att träffa alla fantastiska människor i min klass igen. Nu ska jag bara kämpa för att hålla mig vaken tills ikväll så jag inte somnar nu och sedan inte kan somna ikväll. Inte jättekul att börja åtta första veckan men det är värt det när man får sluta halv ett. 
 
Idag blir en pluggdag då jag redan första dagen har plugg att ta hand om. Det känns förjävligt men det är bara sätta in sig i att skolan är igång igen. Vill egentliigen bara ut och fota hela världen men jag antar att det får vänta tills helgen. Då ska jag på upptäcksfärd och fota allt jag ser! Det är ett löfte.

tillbaka

Tog ett väldigt långt uppehåll nu under jul och nyår för att fokusera på vännerna, familjen, njuta av lovet och bara ta det lugnt. Har varit en ganska jobbig och stessig höst/vinter men det är förhoppningsvis slut nu och vår/sommaren bli bättre! Jag har redan kollat in på Håkan konser i sommar i samband med en göteborg trip samt festival och resor men det åter står att se hur det blir. Julen har varit lugn och spenderades med familjen. Nyår spenderades med vännerna och under natten hann vi med två fester dock inte det bästa nyåret jag har varit med om men helt okej med mina underbara brudar och annat härligt folk. Nu börjar skolan och jag tänkte ta tag i bloggen samtidigt. Jag ska köpa ett nytt minneskort till kameran imorgon, eftersom jag har lyckats tappat bort mitt andra nu och sen ska jag försöka starta upp bloggen igen.
 
Tänkte skriva något så töntigt som att jag tror att detta år kommer bli bra. Hörs snart, kram på er!