weekend with the camera

 

boring sky

 
 

hair genius

 

Nike air force

Landat i min säng som vanligt efter en skoldag till fem. Tror ni att jag kom iväg imose och gymmade? Nej såklart inte utan jag försover mig istället och vaknar som tur var när Emma ringer så jag hinner i alla fall i tid till skolan. Ganska tråkig och meningslös dag men nu är jag äntligen hemma i alla fall. Just nu sitter jag och kollar på lite skor. Vill så gärna ha ett par NIKE air force vita, men kan inte riktigt bestämma mig om jag vill ha ett par låga eller ett par höga.. Inte för att jag har några pengar att köpa dem för men julen är ju bara runt hörnet. Det är också helgen för den delen. Bara imorgon kvar sen är det helg. Ska ta det väldigt lugnt och förhoppningsvis avnjuta en bio och hoppas på vädret så man kan fota! Ska försöka sova och återhämta mig för nästa vecka som är en tidig vecka då jag börjar åtta varje dag. Jag ska också åka ut till vaxholm nästa helg och festa så jag måste vara utvilad om jag ska orka med nästa vecka. 
 
 
 

En vän är en vän hur taskigt livet än gått

Efter att ha klickat bort alarmet tillräckligt många gånger i sömnen försov jag mig och vaknade 50 minuter innan bussen gick. Så i en viss stress han jag precis göra mig klar och springa ut till bussen. Därför hann jag inte ta några bilder imose vilket resulterade i en tom blogg. 
 
Efter skolan mötte jag upp min bror för att ge honom några brev som kommit till vår adress samt att äta middag och prata lite. Vi körde på tacos vilket var riktigt gott och sedan vid tjugo över sju tog jag tåget hem för att äntligen landa i sängen vid åtta. Ikväll ska jag försöka somna i tid och sedan verkligen försöka ta mig upp för att åka till gymmet innan jag ska iväg till skolan igen. Det ska jag orkar! Men innan det är sovdags så ska jag självklart kolla på paradise hotel, så otroligt underhållande! 
 
Eftersom det blev så tomt på bilder just idag läggar jag ut denna från mitt landställe förra sommaren. Världens bästa plats, Högmarsö.
 

Den där resan

I somras gjorde jag den där resan som alltid kommer finnas kvar i minnet. Den där resan som alltid kommer slå alla andra resor. Den där resan som livade upp livet! För det var ta me fan det bästa jag har gjort. 
 
Sedan jag gick i sexårs har jag känt dessa tre helt jävla underbara människor. Vi har alla känt varandra i lite mer än 11 år. Vi har inte alltid varit jättetajta utan det blev först för 3-4 år sedan. Då blev det "vi". Vi gjorde allt och vi skrattade hela tiden. De bästa människorna jag känner. En av dessa tre underbara personer delar en ganska ovanlig familjesiutation, men fy är jag glad för att hon gör det. Det är nämligen så att hennes pappa bor i Italien medans hennes mamma bor här i Sverige med henne och hennes lillebror. Hennes mamma och pappa har, även då faktumet att de bor i två olika land, ett fungerande förhållande. Så när skolloven kommer lite titt som tätt åker hela familjen ner till Italien och lite titt som tätt under skolåren kommer hennes pappa upp hit till Sverige. 
 
Detta innebar att vi mesta delen fick spendera sommarlovet utan vår fjärde medlem. Men förra sommaren skulle bli annurlunda. Ett halv år innan sommaren satt vi hemma och bokade våra biljetter på ryanairs hemsida. En vecka av sommaren skulle vi få spendera och uppleva vår fjärde persons andra hem som vi förut endast fått sett på bild och måla upp i fantasin efter berättelser. Så i ett halvår gick vi med vetenskapen om att vi skulle få åka utomlands tillsammans för första gången. Vi skulle få spendera en vecka med sol, bad, fester, med alla hennes vänner och få upptäcka Italien. Det var allt man kunde tänka på tills dagen äntligen kom. 
 
Vår fjärde hade redan en månad innan åkt ner med sin familj och vi andra tre åkte ner sista veckan i juli. Vi satte oss på planet nervösa, i alla fall jag som har både cellskräck och är liiite flygrädd, men samtidigt så jävla lyckliga. När vi klev ur planet möttes vi av en sådan underbar värme. Den lyckan som jag kände i den stunden höll i sig hela veckan. Vi åkte till det finaste stället jag har sett, en sjö uppe i berger med turkost vatten och satte oss i en trambåt och trampade runt och bara njöt av livet. Kvällarna spenderade vi i byn med alla hennes vänner och kommunicerade på alla sätt vi kunde komma på. Blev bruna, brände oss, skrattade, drack, badade och shoppade massor. 
 
Men det bästa av allt var nog dagen innan vi skulle åka hem. På eftermiddagen åkte vi ner till standen. En bit bort från de allra populäraste platserna och där satt vi och njöt av solen som sakta var på väg ner medans vi skrattade så vi knappt kunde andas och tog in hur jävla lyckliga vi var. 
 
Kommer aldrig glömma denna resa. Med de finaste människorna jag känner, på den finaste platsen jag har upplevt.
 
Sjön uppe i bergen
 
Utsikten från balkongen
Liten del av byn
Julia, Vivi och jag
Vivi på stranden kvällen innan vi skulle åka hem
Solnedgången på planet på väg hem
De här första bilderna är tagna av Saga.
Denna skylt stod vivi med när vi hoppade av planet 
Julia och jag en kväll innan vi skulle gå ut
 
Saga på stranden kvällen innan vi åkte hem
Och till sist ett litet collage som Julia gjorde 

River en vacker dröm

 
 
 

Veckans start

Nerbäddad med filt och kuddar sitter jag nu i min säng. Jag kom hem från skolan vid sex och sedan dess ätit middag och hunnit med en snabb förberedning inför morgondagens prov i svenska. Idag började jag inte förens halv ett vilket alltid är en lycka. Jag går som sagt på Jensen gymnasium och där har vi det konceptet att vi går halv dagar. Varanan vecka går vi "tidig vecka" vilket innebär att vi börjar 8 och slutar halv 1 och den andra veckan går vi "sen vecka" vilket betyder att vi börjar halv 1 och går till 5. Jag gillar det stark och tycker det passar mig väldigt bra. Det blir en del extra arbete hemma men det gör mig inget. 
 
Efter skolan åkte jag direkt hem och har nu också hunnit med att disskutera lite med mamma om en systemkamera. Jag fotar just nu med min Samsung ex1 mer avancerad digitalkamera skulle jag väl kalla den. Den fungerar jättebra och om man vet hur man ska använda den fotar den super. Men jag känner ändå att en systemkamera lockar såklart. Dock har pengarna tyvärr inte funnits där ännu.. Men nu kanske jag har gjort upp en plan med mamma där jag får betala av kameran till henne men det ska disskuteras mer, håller tummarna! 
 
Imorse tog jag mig tiden att fota lite och redigera bilderna och slänga ut några här på bloggen, vilket var ett stort misstag då jag missade bussen och fick stressa ner till stationen där jag precis hann med tåget vilket slutade med att jag höll på att svettas ihjäl och knappt kunde andas men om man är dum så är man. I alla fall bilderna skulle ju representera vad jag hade på mig idag men dock blev det svarta dr.demin istället för knappbyxorna då dem var lite kalla. Ska se till att detta inte blir en bok och sätta stopp här!
 
Det är tomt om bilder just nu så här är en bild från my old days. Jag till vänster och min kusin till höger.
 
 

Five

 
 

Lockar

Jag tänkte ge er ett litet tips! Om ni nu är som mig som är helt jävla inkompetenta när det kommer till att locka håret eller att ni helt enkelt inte orkar för att har hår för sju människor ihop trängt på ett enda huvud precis som jag. Ja då har jag nu hittat dessa gummi-pinnar (?) ingen aning om vad dom heter men I fucking LOVE IT! Tack jag behöver alltså inte stå i två timmar och locka mitt hår för att sedan se att de lockarna som jag började med redan har försvunnit när jag är klar med dom sista. Utan allt jag behöver göra är att tvista mitt hår runt sex gummi-pinnar-med-ståltråd-i och sedan sova ett par timmar och sen vips så har jag fina lockar som med lite hårsprej räcker hela dagen! Life savior om man levar med samma problem som jag. Och ja jag har helt ärligt så mycket hår på mitt huvud att det skulle räcka till mins tre andra huvuden.
 
Så här är dessa små underbara sakerna som jag fann inne på kicks i gallerian, som säkert finns på åhlens och massa andra ställen.
 

Nytt

Nu har jag gjort en ganska enkel och snabb header. Jag är inte riktigt säker på om jag är nöjd med den.. Så den fårr väl sitta där tills nästa helg då jag förhoppningsvis har med mig massa nya bilder hem och kan fixa ihop något nytt och finare. Nu är det enbart gammla bilder som jag hittat fram ur mitt bildarkiv på datorn. Jag har så mycket bilder och allt är bara huller om buller i olika mappar så det finns bilder från alla möjliga olika tillfällen lite vart som helst. Blir lite halvt galen men samtidigt tycker jag på något sätt om att ha det så. Jag är inte en person som gillar när allt är i struktur. Speciellt inte med mina bilder, på något vänste känns det som att bilder ska bara vara i en hög. Drömmen skulle vara att bara få ha en stor hög med de allra finaste bilderna ligga på ett bord men i fruktan av att bilderna skulle gå sönder och i saknad av den ytan i mitt rum får jag nöja mig med min fotovägg som den i alla fall är lite huller om buller och dessutom lite sen har jag nu i efterhand märkt haha men jag gillar det. 
 
 
 
 
 
 

Photoshop

Och nu är äntligen mitt photoshop up and running som det ska igen så resten av kvällen ska jag spenadera genom att fixa en ny header! Får se om jag kanske gör om hela desigen också men det är ett stort kanske är ganska nöjd med den. Åh vad jag måste säga att jag får tillbaka blickar från typ åttan då jag alltid sprang hem för att skriva inlägg för mina 12 läsare kanske hahah. Men hur töntig jag än känner mig när jag tänker tillbaka på det så sitter jag ändå här igen och skriver för i princip noll läsare hahahah. Men men nu är det ju mest för min egen skull och nu är det middags paus. Kram :)

Håkan Hellström

Medans jag trixar med photoshop och blogg lägger jag upp en text jag skrev för ett tag sedan. Dagen innan jag fyllde 17 samt sista dagen på detta års höstlov.
 
Just nu är det fortfarande höstlov och måndag innebär skola och för passandes skull också min födelsedag. 17 år. Usch fy fan för att vara 17 det enda man kan göra är att längta på att bli 18! Krogen, körkort, studenten, dricka lagligt (fast hur många följer det liksom haha), myndig. Ja fy fan för att vara 17. Men så tänker jag att nu är det bara ETT år kvar och jag ska fan spendera det så bra jag kan och inte älta över att jag vill fylla arton. Men det är inte födelsedagen som lockar mest i framtiden utan det är den 14 december! Hovet, Amanda och Håkan Hellström för andra gången i år. I sommras överaskade min syster mig med biljetter till popaganda festivalen i Stockholm. Vi var dock inte så intresserad av de andra banden så vi anlände till festivalen när Håkan intog scenen. Jag har sedan jag var lite som en plutt älskad Håkan, kanske för att min syster spelade sönder låtarna hemma när jag var sådär 9-10 år. Och i somras var första gången jag fick se Håkan live och fy fan vad bra han är. Mitt hjärta smälte ännu mer för hans musik och när det var slut kunde jag dö lycklig. Nu ska jag få se honom live för andra gången. Denna gång med fina Amanda inomhus på hovet. Vi tänker ej stå och trängas på en ståplats utan har bokat sittplatser och ska bra sitta där och njuta och sjunga med och kanske gråta en skvätt för att han och hans låtar är så fina. 
 
Bilder från popaganda i somras
 

Första

Jag vill börja skriva igen. Det kliar i fingrarna och jag vill börja skriva igen. Så nu denna mörka söndag den 17 november sitter jag i min säng och ska börja blogga igen. Jag vill också börja fota igen. Mina kamror har legat på hyllan och samlat damm alldelse för länge! Så nästa helg när den stressiga skolveckan är över ska jag och min vän ge oss ut och fota allt vi kan hitta. Vi brukar ofta ge oss ut på dessa små fotoäventyr och det blir alltid en skrattfest och i alla fall några bra bilder! Finaste med att ha en vän med samma intresse som än själv. Just nu har jag lite krongel med photoshop som jag hoppas kunna fixa ikväll då jag hade tänkt ordna upp en ny header då mitt ansikte på storbild känns lite sådär hahah. Men får se hur det går. Ikväll ska jag iväg och träna med denna fotointresserad vän vid namn Saga. Hon är stenhård så får väl se om jag kan gå imorgon! Nu ska jag undersöka mitt photoshop problem och åter kommer senare mot kvällen. 
 
En gammal bild på mig och Saga.
 

om mig